Cercar en aquest blog

dimarts, 29 de març del 2011

Bianual / Biennal-Bienal


Ahir vaig utilitzar la paraula bianual, és a dir, dues vegades en un mateix any. Etimològicament ve de bis que significa dues vegades i de annus,i, que significa any. Sovint veiem confondre aquesta paraula amb biennal; en llatí biennium significa espai de dos anys, per tant, el seu significat és un cop cada dos anys.
Una cosa semblant ens passa entre bimensual i bimestral, bimensual significa dues vegades al mes i com que bimestre és l’espai de dos mesos,  bimestral significa un cop cada dos mesos.
Ayer utilizaba la palabra bianual, o sea, dos veces al año. Etimológicamente viene de del latín bis, que significa dos veces y de annus,i, que significa año.  A veces observamos que se confunde esta palabra con bienal; en latín biennium significa periodo de dos años, por lo que bienal se refiere a aquello que pasa una vez cada dos años.
Algo parecido nos pasa con bimensual y bimestral, bimensual significa dos veces al mes y, puesto que un bimestre es el periodo de dos meses, bimestral significa una vez cada dos meses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada